• De grootste in bedrukte t-shirts
  • Snel een offerte op maat
  • Lage prijzen
  • Topkwaliteit uit eigen drukkerij

Hoe bepaal ik de kwaliteit/gebruiksdoeleinde van een artikel?

De kwaliteit van een artikel is afhankelijk van de stofsamenstelling, het soort breisel/weefsel (dichtheid) en het gewicht van de stof. Welke eisen gesteld moeten worden aan een artikel, is afhankelijk van het gebruiksdoel. Het spreekt voor zich dat bij artikelen bedoeld voor promotiedoeleinden gekozen kan worden voor artikelen van een minder hoogwaardige textielsoort, omdat deze minder lang mee dienen te gaan dan bijvoorbeeld bedrijfskleding. Bekijk daarom altijd over welke eigenschappen een artikel beschikt of moet beschikken. Over het algemeen geldt: hoe hoger de kwaliteit (g/m2) hoe kwalitatief hoogwaardiger het artikel is.

NB: De gekozen textielsoort is ook van invloed op de kwaliteit van de bedrukking. Hoe hoger de dichtheid van het textiel (g/m2), hoe beter een bedrukking tot uiting komt. Voor gedetailleerde bedrukkingen wordt een hoogwaardige textielsoort aangeraden, zodat de bedrukking zo mooi mogelijk gedrukt kan worden.

Voor meer informatie over kwaliteiten en gebruiksdoeleinden kunt u contact opnemen met een van onze verkoopmedewerkers.

Let op: Hou wasvoorschriften goed in de gaten door het label in het artikel te controleren. Indien een artikel een wasbaarheid heeft van 30 graden, dan geldt dat ook voor de bedrukking! De bedrukking hecht zich vast aan het textiel, dus bij beschadiging van het textiel, door bijvoorbeeld te heet wassen, zal de bedrukking ook zijn kwaliteit verliezen.