• De grootste in bedrukte t-shirts
 • Snel een offerte op maat
 • Lage prijzen
 • Topkwaliteit uit eigen drukkerij

Kan ik 1 offerte aanvragen voor meerdere artikelen en bedrukkingen?

Jazeker! Dit is vrijwel altijd voordeliger, omdat wij kleuren en logo’s kunnen combineren. Kies de producten en stel hiervoor de bedrukkingen in. Wij versturen u dan een offerte. Onze offertes worden altijd met zorg samengesteld, waarbij altijd rekening wordt gehouden met het bundelen van artikelen en druktechnieken om kosten voor u zo laag mogelijk te houden! Daarom werken wij ook met op maat gemaakte offertes en niet met standaardprijzen en berekeningen.

  Welk type bestand is er nodig voor een bedrukking?

  Het digitale bestand dat u aanlevert is de basis voor het realiseren van een zo mooi en scherp mogelijke bedrukking. Het is daarom erg belangrijk dat u ons voorziet van de juiste bestanden. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij al onze klanten hun bestanden aan te leveren als vectorbestand (.eps , .ai , of pdf met vectoren). Kiest u voor het bedrukken van een afbeelding of foto (pixelafbeelding) middels een digitale druktechniek, zorg dan altijd voor een afbeelding met een zo hoog mogelijke resolutie.

  Pixel vs vectoren

  Een pixelafbeelding bestaat uit heel veel kleine blokjes die samen de afbeelding vormen. Hoe meer blokjes (dpi = dots per inch), hoe beter de kwaliteit van de afbeelding. Vectoren zijn paden met punten die met elkaar verbonden zijn tot een bepaalde vorm. Het meest belangrijke verschil tussen beide is dat een vectorafbeelding bij vergroten of verkleinen altijd scherp blijft. De kwaliteit van een pixelafbeelding is bij vergroten/verkleinen al snel niet meer van goeie kwaliteit. Daarom vragen wij u altijd om een vectorafbeelding aan te leveren, zodat de kwaliteit van de opdruk altijd uitstekend is. Wilt u een afbeelding of foto laten bedrukken, zorg er dan voor dat de kwaliteit van deze afbeelding zo hoog mogelijk is. Hoe hoger de kwaliteit, hoe scherper de bedrukking!

  Bekende vectorbestandstypen zijn: ai, cdr, svg, eps en pdf.

  Bekende pixelbestandstypen zijn: jpg, gif, png, tiff en bmp.

  Ik heb geen vectorbestand?

  Als u uw logo niet als vectorbestand beschikbaar heeft, dan kunnen onze DTP-ers u daarbij helpen. Wij zetten het bestand dan voor u om in een vectorbestand tegen éénmalige kosten. U ontvangt van ons het vectorbestand, zodat u deze bij volgende bestellingen altijd weer kunt gebruiken.

   Het verschil tussen (promotie)kleding en werkkleding

   In onze webshop maken wij expliciet onderscheid tussen kleding en werkkleding.

   Werkkleding is kleding die geschikt is voor de zwaardere beroepen en bestand is tegen extremere behandelingen (wassen) en omstandigheden. Onder kleding staan echter ook vele artikelen die ingezet kunnen worden als werkkleding bij beroepen waarbij de artikelen niet worden blootgesteld aan extreme omstandigheden. U bepaalt zelf waarnaar u opzoek bent en wat voor u voldoende kwaliteit is. Daarom kunnen artikelen uit de categorie kleding ook prima worden toegepast als werkkleding.

   Tip: Kijk altijd naar de artikel eigenschappen en eventueel beschikbare pdf-productinformatie om er zeker van te zijn dat u de goede keuze maakt. Uiteraard kunt u voor professioneel advies ook contact opnemen met één van onze verkoopmedewerkers. Zij helpen u graag bij het vinden van de juiste artikelen!

    Is het mogelijk om producten te ruilen of te retourneren?

    Onbedrukte artikelen kunnen bij bepaalde omstandigheden in overleg met één van onze verkoopmedewerkers retour worden gestuurd of worden geruild.

    Het is helaas niet mogelijk om bedrukte artikelen te retourneren, aangezien wij veredelde producten verkopen. Uiteraard geldt dit niet voor producten die verkeerd bedrukt zijn of artikelen waarover u klachten heeft.

     Kunnen we ook samples bestellen om bijvoorbeeld kleding te passen?

     Het is mogelijk om onbedrukte pas-samples op te vragen. Neem hiervoor contact op met één van onze verkoopmedewerkers. Deze pas-samples brengen wij in rekening bij de klant. Nadat u een bestelling heeft geplaatst zullen wij de kosten van de pas-samples in mindering brengen.

      Wanneer is welke druktechniek geschikt?

      Er zijn ontzettend veel factoren die bepalen hoe een artikel bedrukt kan en moet worden. Denk hierbij onder andere aan:

      • de waseigenschappen waartegen zowel het textiel als de bedrukking bestand moeten zijn.
      • de samenstelling van het textiel.
      • de uiting de op het textiel gedrukt dient te worden (gedetailleerd vs. simpel).
      • de aantallen die besteld worden.
      • unieke PMS kleuren die gebruikt dienen te worden.

      Ook kunnen natuurlijk meerdere verschillende artikelen tegelijk bedrukt worden. Denk hierbij aan een order bestaande uit paraplu’s, sweaters en tassen. Als al deze verschillende artikelen voorzien moeten worden van dezelfde uiting, dan kan ook dat invloed hebben op de druktechniek.

      Omdat TextielDrukDeal staat voor kwaliteit, en haar klanten zo goed mogelijk wil bedienen, behandelen wij elke opdracht als uniek! Onze drukexperts bekijken elke aanvraag nauwkeurig en bepalen vervolgens hoe wij de artikelen het beste, en het meest voordelig voor de klant, kunnen bedrukken. Dat is ook de reden dat u bij TextielDrukDeal altijd een op maat gemaakt offerte ontvangt! Wij werken niet met standaardprijzen en druktechnieken, omdat wij elke order op de best mogelijke manier behandelen en bedrukken. Een absoluut voordeel voor de klant!

       Wat is een bedrijfskleding transfer en wat zijn de voordelen?

       Transferdruk is een drukmethode waarbij niet direct op het textiel wordt gedrukt. De uiting wordt gedrukt op een ‘drager’ en via de drager overgebracht op het textiel. De transfer (drager + logo) wordt op het textielartikel geplaatst en onder hoge temperatuur en druk op het textielartikel geperst.

       Voor bedrijfskledingtransfers worden speciale inkten en lijmen gebruikt, zodat het resultaat oersterk, kleurecht en goed wasbaar is (tot wel 90 graden). Dit maakt deze transfers uitermate geschikt voor het bedrukken van bedrijfskleding. Bedrijfskledingtransfers zijn geschikt voor de meeste ondergronden (katoen, polyester, maar ook fijne nylon zoals bijvoorbeeld paraplu’s).

       TextielDrukDeal beschikt over verschillende keuzemogelijkheden op het gebied van textieltransfers. Elke transfermethode heeft weer zijn eigen voor- en nadelen. Het kiezen van de juiste transferdruktechniek hangt af van verschillende factoren zoals; omstandigheden waartegen het bestand moet zijn, was eigenschappen, de grote van de oplage en de ondergrond (materiaal) van het te bedrukken artikel. Neem voor professioneel advies gerust eens contact op met een van onze medewerkers.

        Wat is een transferdruk en wat zijn de voordelen?

        Bij transferdruk wordt het logo eerst op een drager (papier of folie) gedrukt. Hierna wordt het transferpapier inclusief logo door middel van een hittepers op het product gedrukt. Tijdens dit proces zorgen de druk en de hitte ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht op het textiel. Er zijn twee soorten transfertechnieken te onderscheiden: transfers d.m.v. (1) zeefdruk en (2) digitale transfers.

        1. Zeefdruk Transfers
         Bij zeefdruk transfers wordt er per opdrukkleur een opdruk aangebracht op het transferpapier. Er zijn veel verschillende transfers te onderscheiden, die op deze conventionele zeefdruk methode worden gedrukt, namelijk bedrijfskleding transfers, plastisoltranfers, flextransfers en flocktransfers. Al deze transfers hebben verschillende eigenschappen, die ontstaan door het gebruik van inkt en granulaat (bindingsmiddel/lijm aan het textiel). Bedrijfskleding transfers zijn, zoals de naam al aangeeft, geschikt voor op bedrijfskleding. Ze kunnen bedrukt worden op zware textielsoorten, kunstmatige vezels en kunnen op hoge temperatuur gewassen worden. Plastisol transfers druk je voornamelijk op natuurlijke vezels (katoen) en zijn tot 40 graden wasbaar (andere inkt en granulaat).
        2. Digitale transfers
         Bij digitale transfers wordt een opdruk via een kleurenprinter aangebracht op een transferpapier. De opdruk wordt in één keer bedrukt, dus niet per opdrukkleur. Het deel van het papier dat niet bedrukt is wordt uitgesneden. Het restpapier wordt met de hand verwijderd. Bij kleinere aantallen met veel kleuren is dit een voordelige optie.

        Transfers zijn ideaal wanneer u met enige regelmaat (kleinere) aantallen na wilt bestellen. Omdat de transfers in bulk worden gedrukt betaald u slechts 1 keer opstartkosten. Wij kunnen de transfers voor u bewaren en hoeven bij nabestellingen alleen nog maar de transfers op het artikel te ‘persen’ met een hittepers. Hierdoor zijn wij in staat om nog sneller bedrukte artikelen te leveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om transfers op voorraad te produceren/bewaren (info@TextielDrukDeal.nl of 085-5001000).

        Deze techniek wordt heel vaak gebruikt door klanten die werkkleding kopen voor het personeel. Bij indiensttreding van een nieuwe werknemer kan op deze manier snel nieuwe kleding inclusief bedrukking worden geleverd.