• De grootste in bedrukte t-shirts
  • Snel een offerte op maat
  • Lage prijzen
  • Topkwaliteit uit eigen drukkerij

Wat is een flock bedrukking?

TextielDrukDeal is één van de weinige partijen die deze bedrukkingstechniek nog aanbiedt. Flockdruk is dé absolute specialiteit van TextielDrukDeal! Flockdruk is een techniek die de bedrukking een veloursachtig uitstraling met reliëf geeft.

Bij directe flockdurk wordt er eerst d.m.v. zeefdruk een lijmlaag aangebracht op het te bedrukken artikel. Daaroverheen komt de flock, die bestaat uit kleine kunststof haartjes, die d.m.v. statische elektriciteit rechtop op het textiel worden gelijmd. De flockvezel wordt door het elektrisch veld loodrecht naar beneden ‘geschoten’ in de lijmlaag en is beschikbaar in maar liefst 28 kleuren! De flock ligt bovenop het textiel en voelt fluweelachtig aan. Door middel van borstelen en stofzuigen worden de overbodige flockvezels weggehaald. Voor kleinere oplages kunnen wij ook plotterflock op het textiel aanbrengen. Zie hiervoor ‘Plotten’. Daarnaast kunnen wij ook artikelen met flocktransfers bedrukken.

Een flockdruk is daarnaast ook erg geschikt voor artikelen die geen gladde ondergrond hebben. Denk hierbij bijvoorbeeld aan fleece. Deze bedrukkingstechniek voorziet artikelen van een mooie bedrukking met een luxe uitstraling!