• De grootste in bedrukte t-shirts
  • Snel een offerte op maat
  • Lage prijzen
  • Topkwaliteit uit eigen drukkerij

Wat is een transferdruk en wat zijn de voordelen?

Bij transferdruk wordt het logo eerst op een drager (papier of folie) gedrukt. Hierna wordt het transferpapier inclusief logo door middel van een hittepers op het product gedrukt. Tijdens dit proces zorgen de druk en de hitte ervoor dat de inkt op het transferpapier loslaat en zich hecht op het textiel. Er zijn twee soorten transfertechnieken te onderscheiden: transfers d.m.v. (1) zeefdruk en (2) digitale transfers.

  1. Zeefdruk Transfers
    Bij zeefdruk transfers wordt er per opdrukkleur een opdruk aangebracht op het transferpapier. Er zijn veel verschillende transfers te onderscheiden, die op deze conventionele zeefdruk methode worden gedrukt, namelijk bedrijfskleding transfers, plastisoltranfers, flextransfers en flocktransfers. Al deze transfers hebben verschillende eigenschappen, die ontstaan door het gebruik van inkt en granulaat (bindingsmiddel/lijm aan het textiel). Bedrijfskleding transfers zijn, zoals de naam al aangeeft, geschikt voor op bedrijfskleding. Ze kunnen bedrukt worden op zware textielsoorten, kunstmatige vezels en kunnen op hoge temperatuur gewassen worden. Plastisol transfers druk je voornamelijk op natuurlijke vezels (katoen) en zijn tot 40 graden wasbaar (andere inkt en granulaat).
  2. Digitale transfers
    Bij digitale transfers wordt een opdruk via een kleurenprinter aangebracht op een transferpapier. De opdruk wordt in één keer bedrukt, dus niet per opdrukkleur. Het deel van het papier dat niet bedrukt is wordt uitgesneden. Het restpapier wordt met de hand verwijderd. Bij kleinere aantallen met veel kleuren is dit een voordelige optie.

Transfers zijn ideaal wanneer u met enige regelmaat (kleinere) aantallen na wilt bestellen. Omdat de transfers in bulk worden gedrukt betaald u slechts 1 keer opstartkosten. Wij kunnen de transfers voor u bewaren en hoeven bij nabestellingen alleen nog maar de transfers op het artikel te ‘persen’ met een hittepers. Hierdoor zijn wij in staat om nog sneller bedrukte artikelen te leveren. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden om transfers op voorraad te produceren/bewaren (info@TextielDrukDeal.nl of 085-5001000).

Deze techniek wordt heel vaak gebruikt door klanten die werkkleding kopen voor het personeel. Bij indiensttreding van een nieuwe werknemer kan op deze manier snel nieuwe kleding inclusief bedrukking worden geleverd.