• De grootste in bedrukte t-shirts
  • Snel een offerte op maat
  • Lage prijzen
  • Topkwaliteit uit eigen drukkerij

Welk type bestand is er nodig voor een bedrukking?

Het digitale bestand dat u aanlevert is de basis voor het realiseren van een zo mooi en scherp mogelijke bedrukking. Het is daarom erg belangrijk dat u ons voorziet van de juiste bestanden. Om u zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn vragen wij al onze klanten hun bestanden aan te leveren als vectorbestand (.eps , .ai , of pdf met vectoren). Kiest u voor het bedrukken van een afbeelding of foto (pixelafbeelding) middels een digitale druktechniek, zorg dan altijd voor een afbeelding met een zo hoog mogelijke resolutie.

Pixel vs vectoren

Een pixelafbeelding bestaat uit heel veel kleine blokjes die samen de afbeelding vormen. Hoe meer blokjes (dpi = dots per inch), hoe beter de kwaliteit van de afbeelding. Vectoren zijn paden met punten die met elkaar verbonden zijn tot een bepaalde vorm. Het meest belangrijke verschil tussen beide is dat een vectorafbeelding bij vergroten of verkleinen altijd scherp blijft. De kwaliteit van een pixelafbeelding is bij vergroten/verkleinen al snel niet meer van goeie kwaliteit. Daarom vragen wij u altijd om een vectorafbeelding aan te leveren, zodat de kwaliteit van de opdruk altijd uitstekend is. Wilt u een afbeelding of foto laten bedrukken, zorg er dan voor dat de kwaliteit van deze afbeelding zo hoog mogelijk is. Hoe hoger de kwaliteit, hoe scherper de bedrukking!

Bekende vectorbestandstypen zijn: ai, cdr, svg, eps en pdf.

Bekende pixelbestandstypen zijn: jpg, gif, png, tiff en bmp.

Ik heb geen vectorbestand?

Als u uw logo niet als vectorbestand beschikbaar heeft, dan kunnen onze DTP-ers u daarbij helpen. Wij zetten het bestand dan voor u om in een vectorbestand tegen éénmalige kosten. U ontvangt van ons het vectorbestand, zodat u deze bij volgende bestellingen altijd weer kunt gebruiken.